joi, 27 decembrie 2012

Ce inseamna scrisul tau!

De azi inainte blogul se va ocupa si cu lucruri diferite fata de stardoll, asta nu inseamna ca nu mai postez lucuri gratis ci ca, pe langa ele vor mai fi si alte rubrici. Ce parere aveti?

Ce inseamna scrisul tau:

De foarte multe ori ai auzit fie: "Ai un scris de om hotarat", fie: "ai un scris nervos" etc. Aceste aprecieri se refera la  forma pe care o prezinta desenul literelor, la a scrie apasat sau mai putin apasat, la a "decora" literele cu tot felul de liniute si bucle, la a scrie mare sau mic, dar si la alte diferite caracteristici.Scrisul in sine sugereaza ceea ce poate face fiecare individ cu potentialul sau genetic si dobandit, cum este din punct de vedere structural si caracterial-atitudinal sau cum a devenit in timp, sub influenta educatiei si/sau autoeducatiei.Acum cateva tipuri de feluri de scris:

1. Dacă este înclinat spre

Dreapta - esti deschis la lumea din jurul tau si iti place să socializezi cu alte persoane. Reactionezi cu emotii puternice la factori externi. Esti sufletist, o persoana calduroasa si inima te dirijeaza.
Stânga - în general, iti place să lucrezi singur sau "în culise". Daca esti dreptaci iar scrisul tau este înclinat spre stânga, poate ca exprimi rebeliune. Adesea esti vazut ca o persoana rece si indiferenta.
Fara înclinatie - ai tendinta de a fi logic şi practic. Esti atent cu emotiile tale. Esti dirijat de minte, nu de inima.

2. Dacă dimensiunea literelor este

Mare - ai o personalitate care da pe dinafara. Multe celebritati au scrisul de mână de mare. Se poate sugera că esti foarte social, deschis şi ca iti place lumina reflectoarelor.
Mic - te concentrezi cu uşurinţă dar ai tendinta de a fi introspectiv şi timid. Probabil ca esti o persoana academica, un ganditor.
Mediu - esti bine ajustat şi adaptabil.

3. Dacă loop-urile (buclele) literelor l si e sunt

Închise pentru litera l (adica linia care merge in sus se suprapune peste linia care vine in jos) - esti tensionat ? Acest lucru implică faptul ca te limiteazi într-un anumit fel.
Complet pentru litera l - esti o persoana spontana şi relaxată şi iti este uşor sa te exprimi.
Închis pentru litera e - ai tendinta de a fi scheptic şi nu te lasi convins de argumente emotionale.
Completa pentru litera e - ai o minte deschisă şi iti place sa incerci lucruri noi. 

4. Dacă s-urile sunt

Rotunjite - esti o persoana care doreste mereu sa-i placheze pe altii, sa fie acceptata de ei si sa faci compromisuri. Eviti confruntarile.
Ascuţite - esti curios dpdv intelectual şi vrei să studieze lucruri noi. Cu cat mai mari şi ma ascutite sunt culmile, cu atat mai ambiţios eşti.
Deschie la partea de jos - nu ti-ai urmat mereu. De exemplu, ai dorit mereu să fie un artist, dar ai o carieră în finanţe.
Tipărite - esti versatil. 

5. Daca presiunea scrisului pe coala este

Puternica - presiunea asta indică angajament şi faptul ca iei lucrurile în serios, dar dacă presiunea este prea grea, esti o persoana care poate deveni foarte incordata uneori şi poti reacţiona rapid la ceea ce ei ar putea vedea ca o critică, chiar dacă nu in realitate nu ai fost criticat. Reacţioneazi şi pui întrebări după aceea.
Usoara - presiunea usoara denota sensibilitate in diverse atmosfere şi empatie pentru oameni, iar în cazul în care presiunea este inegală, aceasta poate insemna lipsa de vitalitate.

6. Zona superioară a literelor l, t, h 

Linii extinse - esti o persoana orientata spre atingerea obiectivelor şi ambiţiilor, dar în cazul în care sunt foarte extinse, pot exista aşteptări nerealiste cu privire la ceea ce simti care trebuie să realizezi.
Linii de lungime rezonabila cat si bucle proportionale - acest lucru indică o persoana chibzuita şi careia ii place sa-si foloseasca imaginatia într-un mod rezonabil. Bucle largi indica mai mult de o tendinta de a visa la idei şi apoi a reflecta asupra lor.

7. Zona de jos a literelor g, y, p

Linii drepte - indica nerăbdarea de a termina treaba.
Linii tip "leagăn" incomplete - sugerează o persoana care evita agresiunea şi confruntarile.
O bucla complet cu presiune mare - indică energie / prosperitate financiara / senzualitate.
O bucla complet cu presiune mai mică - indică nevoia sau dorinţa de securitate.

8. Distanta dintre cuvinte

Spaţii mari între cuvinte - spune " Am nevoie de spaţiu. Nu ma sufoca ". Persoana independenta.
Spaţii înguste intre cuvinte - indica o dorinţă de a im mijlocul altora, de a socializa, de a fi mereu in companie dar astfel persoane, pot să devina intruzivi, în special în cazul în care scrisul este lipsit de fineţe.

9. Distanta dintre randuri

Distanţate mari - arată dorinţa de a sta deoparte si a observa mediul inconjurator si pe cei din jur.
Linii spaţiate strânse - indică persoane aproape de sau mereu in acţiune. Pentru cei care scriu astfel, a menţine calmul sub presiune scoate la iveala ce e mai bun în ei.

10. Distanta de la marginile paginii (sus, jos, stanga, dreapta) 

În cazul în care scriitorii au o marjă largă din stânga, interesul lor este de fi în mişcare mereu, de a face lucruri, a le termina si a trece la urmatoarea treaba. Dacă insa marja este prudenţă si îngustă,aceasta indica prudenta si dorinţa de a evita să fie împinsi sa faca ceva înainte de fi pregatiti.
Marja îngustă de dreapta reprezinta nerăbdare şi dorinţa de a rezolva orice cat mai repede.
Marjă largă de dreapta arată că pote exista frica de necunoscut.

11. Zona de mijloc a literelor a, c, e

Zona de mijloc în ortografierea literelor reprezinta ego-ul - de la ea avem o mulţime de informaţii cu privire la modul în care scriitorul simte şi acţionează în locuri publice - ceea ce le face să functioneze social şi de la locul de muncă.

Voi ce fel de scris aveti?
RockGirlVenus

3 comentarii:

  1. Rautatea nu se va mai termina niciodata??
    Chiar nu aveti ce face, decat sa criticati incontinuu?
    Aceasta este Romania in care traim si din pacate niciodata nu se va mai schimba niciodata.
    Peace!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult postarea!E tare interesanta!Nu le asculta pe fatale care zic tampenii!Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Destul de interesant ! Mult succes in continuare !

    RăspundețiȘtergere